dimarts, 26 de novembre del 2013

II Trobada Gegantera Montesquiu

Això s'acosta....
Comptarem amb les colles de  Balsareny, Santa Mª de Corcó - l'Esquirol, Maials, St. Miquel de Balenyà,Sant Joan de les Abadesses, Santa Mª d'Oló, Sant Julià de Vilatorta, Torelló, Vidrà, Sant esteve d'en Bas, Sant vicenç de Torelló i Montesquiu



Festes de Sant Simó, Mataró 2013

Aquest any hem pogut formar part de les festes de Sant Simó, a Mataró (Maresme).

Tal i com ens expliquen al portal Festes.org
"Sant Simó fóu un dels 12 apòstols de Jesucrist. A Mataró els mariners l’invocaven per protegir-se dels atacs dels pirates que assetjaven les costes del Maresme. 
Al segle XVI la vila li dedica una ermita que duu el seu nom. 
A l’interior de l’ermita hi ha una reproducció d’un ex-vot amb forma de barca, anomenat “Coca de Sant Simó” i que conserva el seu original al museu marítim de Rotterdam.
La festa es celebra sempre pels volts del 28 d’octubre, diada de Sant Simó, i és organitzada per la Comissió Cultural Recreativa Ermita de Sant Simó amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró. El seu arrelament entre els mataronins és molt importants i antigament, era considerada una segona festa major o festa major petita de la ciutat.
Les celebracions comencen el dia 28 al matí amb el repic de campanes, l’ofici solemne i el muntatge de les parades per part dels pastissers mataronins. Les parades venen el producte estrella de la festa, un pastís amb forma d’espasa farcit amb fruita confitada, cabell d’àngel o ametlles que els pastissers mataronins elaboren exclusivament pel dia de Sant Simó. Sembla que antigament d'aquest pastís en deien “Torrat” i era fet amb mel i ametlles. Durant els dies que dura la festa les parades reben la visita dels ciutadans i de les escoles que van a “buscar el sabre” que es menjaran a casa seva amb vi dolç. També hi ha parades de panellets i castanyes.








Torelló 2013 Estrenem el remolc!!!

Aquest any hem pogut gaudir d'una especial cercavila , la de la ciutat de Torelló ciutat veina i referent de la vall del Ges.
Il·lusió per partida doble donar que anavem a una gran tronada i perquè estrenavem remolc, el remolc que tanta esforços a costar a una colla tant petita com la nostra.
Gràcies als esforços de molts a la confiança que ens han donas els sponsors , JA EL TENIM AQUÍ.






Ara ja no hi haurà qui ens aturi!!!
Gràcies a l'Associació de comenciants de Montesquiu, l'Associació de dones de Montesquiu, Fusteria Icart, Aime,Automatismes elèctrics Eauts,  Bar Ca la Maca, carns i embutits artesanals Can Pedret, Ratafia Bosch, Càrniques Ausa, Restaurant Casa nova del Castell, Perruqueria El teu stil, Electricitat Jordi Grau, Carniceria Empar, Llibreria Sant Roc